verhalen

Lees dit niet!

Haar aanwezigheid was een lang bewaard geheim. 
 
Ben je toch aan het lezen?
 
Raak het scherm niet aan.  Kijk niet naar de stip.
.
 
Al die mensen die telkens maar hun mobieltje of tablet moeten checken. Die maar constant op facebook zitten. Nieuwsgierigheid, voor mij een doodzonde. Mijn vrouw en onze dochter zijn daardoor omgekomen. Hun moordenares moest zo nodig haar mobieltje checken toen ze een pingeltje hoorde. Ze lette daardoor niet op de weg en knalde zo met haar auto frontaal op die van mijn vrouw en dochter. Ze waren alle drie op slag dood.
Dat hun moordenares ook was omgekomen heeft mij geen troost gebracht. Ik moest wat doen. Ik ben goed met computers en heb een programma ontworpen. Een verhaal geschreven en het op facebook en internet gezet.
Al sluit je nu de pagina af, je bent te laat. Het programma is al geïnfiltreerd in jouw computer, tablet, laptop of smartphone. Merk doet er niet toe. Als je het scherm hebt aangeraakt heb ik jouw vingerafdruk. Als je naar de stip hebt gekeken heb ik een irisscan. Als je geen touchscreen hebt krijg ik later vast wel een vingerafdruk. Mijn programma volgt je spoor en is zelfdenkend. Bijna alles is in computers opgeslagen. Alle gegevens van bijvoorbeeld paspoort, ID-kaart, rijbewijs of klantenkaarten of alle informatie over medicijngebruik of allergieën. Het programma infiltreert in alle gebruiksvoorwerpen met een chip erin. Ooit zal je ergens moeten inloggen, een touchscreen aanraken of een digitale handtekening zetten. Jouw gegevens worden naar mijn computer gestuurd.
Het programma werkt goed want nu bij het typen van de Nederlandse versie van het verhaal heb ik al foto's van diverse personen die hun nieuwsgierigheid niet konden bedwingen. Ze staan in mijn computer. Drieënnegentig daarvan hebben een blauw vinkje. Dat betekent. Ze zijn gezien. Die zijn er geweest. Ik heb computers gehackt van de overheid. Alle aangiftes van overlijden van personen die ik volg worden opgemerkt. Dan krijgen ze een blauw vinkje. Dat zal ook jouw lot zijn. Heb je een auto met chip dan kan hij opeens versnellen zonder dat je wat kunt doen. Heb je een slimme thermostaat dan kan je douchewater erg heet worden. Gebruik je medicijnen dan kunnen de ingrediënten aangepast worden. Je verstoppen heeft geen zin. Overal zijn computerchips om ons heen.
Terwijl ik dit typ zijn er alweer zes vinkjes blauw geworden.
 
Ps. Delen zou fijn zijn.